AAA

POLITIKA | 18.03.2018 21:35

Vučić i Brnabić čestitali Putinu pobedu na predsedničkim izborima

Najviši zvaničnici Srbije čestitali su večeras predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ponovni izbor na tu funkciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Putinu ponovni izbor za ruskog predsednika, navodeći da je Srbija iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije.

"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Rusije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih gradjana. Uveren sam da ćete svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu, nastaviti da postižete uspehe u rešavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj", naveo je Vučić, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost Putinu na ličnom doprinosu jačanju, kako je naveo, tradicionalnog i istinskog prijateljstva dveju zemalja, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim medjunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

"Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uveren sam da ćemo, uz medjusobno razumevanje, stvarati bolje uslove za generacije koje dolaze", piše u Vučićevoj čestitki Putinu.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Srbije je Putinu poželeo uspeh na odgovornoj dužnosti, dobro zdravlje i sreću u ličnom životu."Nadam se, dragi prijatelju, da ćete nam i u novom predsedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju, jer je svaki susret s Vama prilika za dragocene razmene mišljenja i mudre savete", naveo je Vučić, piše u saopštenju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Putinu pobedu na predsedničkim izborima i osvajanje četvrtog mandata na mestu predsednika Rusije.

"Čestitam vam ubedljivu pobedu na izborima za predsednika Rusije. Rezultat koji ste postigli samo potvrdjuje široku podršku koju imate za sve teške reforme koje ste do sada uspešno sproveli i koje tek nameravate da sprovodite. To govori da vaši gradjani u vama vide pravog lidera koji je spreman da ide u susret svim izazovima u predstojećem vremenu", navela je Ana Brnabić, prenela je Vlada Srbije.

Brnabićeva je navela u čestitki Putinu i da Srbiju i Rusiju povezuju dobri, prijateljski i srdačni odnosi, izrazivši uverenje da će te "dve države i gradjani tu saradnju proširiti u svim oblastima".

Putin je osvojio 73,3 odsto glasova na predsedničkim izborima, saopštila je danas Centralna izborna komisija na osnovu obradjenih oko 32,5 odsto biračkih listića.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.