AAA

POLITIKA | 27.03.2018 09:10

Mediji: Glasačima SNS-a dodeljena pomoć, ne korisnicima socijalne pomoći

Gradski centar za socijalni rad Beograda dodelio je jednokratnu novčanu pomoć gradjanima pred lokalne izbore u prestonici glasačima Srpske napredne stranke, a ne korisnicima socijalne pomoći, piše list "Danas" u izdanju od utorka.

List piše da bi nadležni organi trebalo da istraže kako je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za rad i socijalna pitanja, odborilo Gradskom centru 208,5 miliona dinara, ko je odlučivao o dodeli novčane pomoći i po kojem kriterijumu.
Kako su naveli, 15.000 dinara dobilo je 13.900 ljudi iz Obrenovca, Barajeva, Vračara, Grocke, Sopota i Lazarevca.

Gordana Matković, ministarka za rad i socijalnu politiku u vladi Zorana Djidjića, rekla je za "Danas" da vlada može samo u izuzetnim okolnostima da dodeli pomoć centrima za socijalni rad.

"Vlada može da odobri tu vrstu pomoći u slučaju da je izuzetno ugrožen životni standard velikog broja gradjana i da lokalna samouprava ne može da izadje na kraj sa tim problemom. To se pre svega odnosi na prirodne katastrofe, poplave požare. Ne znam šta je ovaj put bilo u pitanju", rekla je Matković.

U pisanom podnesku Danasu, Gradski centar za socijalni rad tvrdio je da je o dodeli jednokratne pomoći odlučivala vlada Srbije, dok se u dokumentu Ministarstva za rad navodi da su izašli u susret zahtevima centra.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.