AAA

POLITIKA | 27.03.2018 17:05 > 27.03 17:10

Ministar uprave Srbije o izmenama zakona o lokalnoj samoupravi, Djukić Dejanović o radjanju (VIDEO)


Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izjavio je danas da će Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji bi do leta trebalo da udje u skupštinsku proceduru, omogućiti njihovo bolje funkcionisanje.

Ružić je na sednici Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština predstavio taj Nacrt zakona i istakao da se promene "najviše odnose na nadležnosti lokalnih samouprava, jasnije definisanje rada mesne zajednice i na medjuopštinsku saradnju".

Ružić je rekao da je predlog napravljen tako da zakon "korespondira sa stvarnim potrebama lokalnih samouprava".

Pomoćnik ministra u tom ministarstvu Saša Mogić je rekao da bi po donošenju tog zakona, lokalne samouprave imale devet meseci da svoje Statute usklade s njim.

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Djukić Dejanović predstavila je Strategiju populacione politike u Srbiji i istakla da je ove godine skoro pet puta više novca za te namene, uz podsticanje žena na radjanje trećeg i četvrtog deteta.

"Za razliku od 2017. kada je za mere populacione politike bilo izdvojeno 130 miliona dinara, sada taj broj iznosi 566 miliona dinara", kazala je Djukić Dejanović.

Djukić Dejanović je rekla da danas 52 odsto žena ima jedno dete, 40 odsto dvoje dece i samo osam odsto troje i više dece. Žene u Srbiji u proseku danas radjaju 1,46 dece, a cilj je da to bude 1,85, radi obnavljanja stanovništva.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.