AAA

POLITIKA | 29.03.2018 14:05 > 29.03 14:12

DJB isključio devet članova, od kojih tri poslanika u Skupštini Srbije i pokrajinsku poslanicu

Glavni odbor Pokreta "Dosta je bilo" (DJB) isključio je danas iz Pokreta svoje poslanike u Skupštini Srbije Aleksandra Stevanovića, Nenada Božića i Vladimira Djurića zbog "kršenja Statuta, vrednosti i principa" DJB, nepoštovanja odluka organa Pokreta i pokušaja "stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije", saopštio je DJB.

U saopštenju se navodi da je iz DJB isključena i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u gradu Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu, takodje "zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB".

Kako se navodi, od predsedničkih izbora u DJB se pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi sa Kosovom i podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića "u njegovom planu promene Ustava" i odnosu prema Evropskoj uniji "koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji", kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama "bivše vlasti" koje su zadržale vlast u nekoliko lokalnih samouprava "u kojima rade isto ono što i SNS".

DJB je naveo da svima isključenima "želi sve najbolje", a da "samo od njihovog moralnog shvatanja" zavisi da li će svoje poslaničke i odborničke mandate vratiti tom pokretu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.