AAA

POLITIKA | 16.04.2018 17:00

PSG: Rad Skupštine obesmišljen, pravi poslanici treba da napuste sednice


Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je rad Narodne skupštine Srbije "odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji".

Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmšljavanje institucije parlamenta.

PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju gradjane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.

Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi "nesmetano" mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.

Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.