AAA

POLITIKA | 23.04.2018 16:30

Ne davimo Beograd poziva gradjane na protest u Nišu


Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas gradjane da se na godišnjicu rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala, 25. aprila, pridruže protestu koji će u Nišu organizovati gradjani nezadovoljni najavom da će aerodrom u tom gradu preuzeti država.

Inicijativa je u pozivu navela da je lokalna vlast "izdala gradjane Niša" jer je "pristala na otudjenje imovine svih Nišlija bez ikakve naknade".

"Interese gradjana Niša nema ko da brani sem njih samih. Pozivamo vas da solidarno pružimo otpor na svakom koraku, pri svakom dilu, u svakom kraju ili gradu gde prepoznamo da hoće da se ugrade, da ućare, da nameste, da prevare, da otudje, da nabudže, da sakriju, da prećute ili slažu", navodi se u pozivu.

Dodaje se da je za zainteresovane gradjane organizovan besplatan autobuski prevoz do Niša a polazak je u 14 časova ispred Skupštine Beograda.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je ranije da će veliki gradjanski protest protiv "poklanjanja" aerodroma biti održan 25. aprila na Trgu kralja Milana u Nišu.

Datum održavanja protesta još ranije je najavljen pošto će toga dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti u Nišu, a odluka o lokaciji je naknadno doneta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.