AAA

POLITIKA | 06.05.2018 12:25 > 06.05 14:28

Vučić: Hrtkovci uskoro odblokirani, potraga za napadačem na aktivistu LDP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će Hrtkovci za dva sata biti odblokirani, kao i da policija trenutno traga za osobom koja je napala aktivistu Liberalno demokratske partije.

"Ministar unutrašnjih poslova doneće odluku da se svi slobodno kreću i da koriste magistralni put od Rume prema Šapcu", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je kazao da se dogodio manji incident kada je jedna osoba napala čoveka iz LDP dok je razvijao transparent sa natpisom "Šešelj ratni zločinac".

"I onda je jedno lice iz susdene ulice pritrčalo i policija trenutno traga za njim", rekao je Vučić.

Aktivista Liberano demokratske partije Djordjo Žujović koji je napadnut na skupu Srpske radikalne stranke u selu Jarak oko 11 časova, nedaleko od Hrtkovaca, rekao je da ga je neko udario s ledja i da je sve snimljeno kamerom.

U selo Jarak oko 10 časova došli su pripadnici Srpske radikalne stranke, predvodjeni Vojislavom Šešeljem, pošto su zbog policijske blokade bili sprečeni da udju u Hrtkovce i organizuju skup povodom 26 godina od mitinga u tom mestu zbog kojeg je Šešelj osudjen u Hagu.Srbi i Hrvati moraće ubuduće da imaju bolje odnose, želeo to neko ili ne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u budućosti odnosi Srbije i Hrvatske morati da budu bolji "želeo to neko ili ne".

Vučić je za televiziju Pink kazao da će Srbi i Hrvati da bi opstali morati da mnogo bliže saradjuju.

"Budućnost i sagledavanje stanja u budućnosti nateraće nas da mnogo bliže saradjujemo. Srbi i Hrvati su dva brojčano mala naroda. To su inteligentni i sposobni ljudi, brojčano mali narodi. Kada pogledate teritoriju koju kontrolišu jedni i drugi, to je ogromna teritorija, i kod jednih i kod drugih, ali uglavnom prazna", rekao je Vučić.

Istakao je da će 4. avgusta, na Dan sećanja na stradanje i progon Srba iz samoproglašene Republike Srpske Krajine tokom hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", biti sa svojim narodom.

"Uvek ću biti uz Srbe Krajišnike", rekao je predsednik Srbije.
Svečani doček za delegaciju Srbije u Turskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posetu Turskoj počinje večeras svečanim dočekom na aerodromu u Istanbulu, gde će ga dočekati predsednik Redžep Tajip Erdogan.

On je za televiziju Pink kazao da Erdogan takvu čest nije priredio mnogo moćnijim državnicima od njega, a da će posle svečane večere ići u Akaru gde će za srpsku delegaciju biti priredjen veličanstven doček.

"Mi ne možemo da se ponašamo kao Godzila, ali ne možemo ni kao Bambi, mi smo izabrali odgovoran, racionalni, srednji put koji ima za cilj bolji život gradjana i privlačenje investicija", kazao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Srbija značajno unapredila saradnju s Turskom, da najveći broj turista dolazi iz te zemlje i podsetio da su turski provrednici otvorili fabrike u Lebanu, Nišu, Vladičinom Hanu, Krupnju i Žitoradji.

Govoreći o putu u Moskvu, Vučić je kazao da će se 8. maja sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić je kazao i da će osim njega obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maja, prisustvovati samo još izraelski premijer Benjamin Netanijahu. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.