AAA

POLITIKA | 25.05.2018 15:40 > 25.05 18:11

U Skupštinu stigao predlog premijerke da Siniša Mali bude ministar finansija

U Skupštinu Srbije danas je stigao predlog premijerke Srbije Ane Brnabić da Siniša Mali bude novi ministar finansija, potvrdjeno je agenciji Beta u Skupštini Srbije.

On je predložen umesto dosadašnjeg ministra finansija Dušana Vujovića, čija je ostavka stigla u Skupštinu Srbije 8. maja.

Vujović je odlučio da se povuče sa te funkcije iz ličnih i porodičnih razloga.

Vujović je u pisanom obaveštenju koje je primio kabinet predsednice Vlade Ane Brnabić, naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu za ponedeljak, 28. maj, na čijem će dnevnom redu biti izbor i polaganje zakletve novog ministra finansija.

Sednica će početi u 10 časova.
Mali: Počastvovan sam, boriću se za stabilnost javnih finansija

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je počastvovan što ga je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predložila za novog ministra finansija.

Mali je u pisanoj izjavi izrazio zahvalnost premijerki i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su, kako je rekao, prepoznali njegovu posvećenost borbi za bolji život gradjana.

"Ovo je veliki izazov za mene i daću sve od sebe da opravdam njihovo poverenje. Ukoliko poslanici većine u Narodnoj skupštini prihvate predlog premijerke, kao ministar ću se svakog dana boriti za dobrobit gradjana Srbije, za stabilnost javnih finansija i veća ulaganja u budućnost naše dece i države", kazao je Mali a prenela Gradska uprava Beograda.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.