AAA

POLITIKA | 28.05.2018 15:15 > 28.05 16:00

Emisiona tehnika i veze: Potpisan ugovor o reprogramu duga Kanala 9 ETV

Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" (ETV) i direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović potpisali su danas ugovor o reprogramu duga, izjavio je danas agenciji Beta v. d. direktora ETV Branko Gogić.

"Mi smo potpisali sporazum o reprogramu duga sa uslovima koji su prihvatljivi za obe strane. Dali smo veoma povoljne uslove sa grejs periodom, sa uslovima koji su njima veoma prihvatljivi", rekao je Gogić, ali nije želeo da govori o detaljima sporazuma.

On je dodao da očekuje da danas bude pušten signal Kanalu 9, ali da to zavisi od same televizije.

Pavlović je krajem maja stupila u štrajk gladju. TV Kanal 9 duguje ETV nešto manje od 2,5 miliona dinara na ime usluge emitovanja digitalnog signala sa predajnika Crveni Čot.

Direktorka novosadske televizije Kanala 9 Maja Pavlović izjavila je danas da je na sastanku sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem postignut dogovor o rešavanju problema sa kojima se suočila ta televizija.

Pavlović je agenciji Beta rekla da će najverovatnije još večeras TV Kanal 9 krenuti ponovo sa emitovanjem redovnog programa.

Direktorka TV Kanala 9 će prekinuti štrajk onog trenutka kada joj iz Ministarstva kulture i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jave tačana datum sastanka kome će prisustvovati predstavnici Javnog preduzeća Emisiona tehika i veze (ETV), Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kao i  predstavnici novinarskih i medijskih udruženja i OEBS.

Pavlović je izrazila očekivanje da će termin biti odredjen tokom dana.

Ona je potvrdila da je sa direktorom ETV Brankom Gogićem potpisan ugovor o grejs periodu u kome će obaveze TV Kanala 9 mirovati.

Ministarstvo kulture i informisanja potvrdilo je da je sa direktorkom novosadske televizije Kanal 9 Majom Pavlović postignut dogovor o reprogramu duga Kanala 9 prema Javnom preduzeću Emisione tehnike i veze (ETV) i izrazilo spremnost da pomogne Pavlović u organizovanju sastanka sa drugim nadležnim institucijama.

Sastanku su prisustvovali ministar Vladan Vukosavljević, državni sekretar Aleksandar Gajović, pomoćnica ministra za informisanje Slavica Trifunović i v.d. direktora JP Emisione tehnike i veze Branko Gogić.

"Na samom početku razgovora ministar Vukosavljević ohrabrio je Maju Pavlović da bez oklevanja prekine štrajk gladju, imajući u vidu da ugrožavanje sopstvenog zdravlja svakako nije način za rešavanje bilo kog problema", navodi se u saopštenju.

ETV je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo Sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.

Kanal 9 je ranije predložio da se ETV obaveže da zbog postojećeg duga Kanala 9 neće pokretati nikakve sudske postupke i druge aktivnosti do okončanja Upravnog postupka koji je Kanal 9 pokrenuo još 2015. godine, a koji još uvek nije rešen, a da nakon puštanja signala nema nikakve obaveze plaćanja ETV dok se ne završe postupci i ne utvrdi "ko je kome i koliko zaista dužan".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.