AAA

POLITIKA | 30.05.2018 19:45 > 30.05 22:03

Završen protest radikala, Šešelj najavio posetu Ulemeku i Jovanoviću


Skup pristalica Srpske radikalne stranke (SRS) u Beogradu protiv festivala "Mirdita dobar dan" završen je oko 19.30, a njihov lider Vojislav Šešelj najavio je da će u naredna dva dana posećivati zatvor "Zabela" kako bi razgovarao sa dvojicom osudjenika za ubistvo premijera Zorana Djindjića.

Šešelj je rekao da će u četvrtak u 10.45 posetiti Milorada Ulemeka Legiju, a u petak u isto vreme Zvezdana Jovanovića, obojicu nazvavši "srpskim junacima".

"Ja ću im preneti poruku da Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobadjamo Kosovo. Za danas smo završili, mirno se povlačimo i odlazimo", rekao je Šešelj.

Ulicu dalje, zbog održavanja festivala "Mirdita dobar dan" protestovala je i grupa u kojoj je bio predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije Simo Spasić.


Šešelj: Srpska policija blokira srpske patriote

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je večeras na skupu protiv festivala "Mirdita dobar dan" u Beogradu rekao da "danas srpska policija blokirasrpske patriote", ali da se "neće dugo čekati dan kada će policija s patriotama braniti srpske interese". "Nećemo dugo čekati dan kada će srpska policija, rame uz rame s patriotama, braniti srpske interese", rekao je Šešelj.

Njegov dolazak na skup koji je krenuo od Hrama Svetog Save, pozdravljen je aplauzom i pokličima.
Šešelj je rekao da policija danas "po nalogu" čuva "srpske izdajnike i njihove goste".

"Oni koji su u Beograd pozvali šiptare odavno su priznali nezavisnost Kosova i to one šiptare koji podržavaju separatiste", rekao je Šešelj.

On je "izdajnicima" nazvao LDP i Inicijativu mladih za ljudska prava.

"Neće za njih biti mesta u Beogradu. Jer će Beograd svoj patriotizam sačuvati. Beograd će očuvati celu Srbiju i osloboditi okupirane srpske zemlje", rekao je Šešelj.

Radikali su poručili da nemaju ništa protiv ljudi koji govore "Mirdita!" "Dobar dan!", ako poštuju Ustav Srbije.

Radikali preko megafona puštaju pesme o Kosovu.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.