AAA

POLITIKA | 01.06.2018 12:20 > 01.06 14:49

Šešelj posetio Zvezdana Jovanovića u Zabeli, očekuje obnovu postupka (VIDEO)

Zvezdan Jovanović je danas u požarevačkom zatvoru "Zabeli" potpisao ovlašćenje da mu predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj postane opunomoćenik, a podnošenje zahteva za obnovu procesa očekuje se krajem juna.
Šešelj je na konferenciji rekao da je u zatvoru bio u jednočasovnoj poseti "velikom srpskom junaku" Zvezdanu Jovanoviću, kome je preneo pozdrave "srpskih patriota" i očekivanja da će "što pre biti slobodan".

"On (Jovanović) je potpisao ovlašćenje da mu budem pravni savetnik i da preduzimam sve pravne radnje u cilju ostvarivanja prava na obnovu sudskog procesa", rekao je Šešelj.
On je dodao da je slično ovlašćenje dobio juče i od Milorada Ulemeka Legije i da sada, u kontaktu sa njihovim advokatima, "prelazi na posao".

"Ove presude su neodržive zbog mnoštva lažnih dokaza i lažnih svedoka... Slučaj protiv Zvezdana Jovanovića mora odmah da padne, zato što je policijski general (prilkom saslušanja) napisao lažno priznanje, koje je Jovanović potpisao pod pretnjom likvidacije porodice", dodavši da su nakon toga "pronašli advokata koja je to iznudjeno priznanje potpisala kao da je bila prisutna".

Šešelj je ocenio da predstojeća pravna procedura "neće biti lagana stvar", ali da je u tom pogledu optimista i da se ti procesi moraju obnoviti.

"Imamo mnoštvo dokaza da su (njihovi procesi) zavera glavnih čelnika dosmanlijskog režima", rekao je Šešelj, dodavši da se može "dokazati i umešanost policijskih generala u egzekuciju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića".

On je rekao da se Jovanović i Ulemek osam godina nalaze u izolaciji u zatvoru "protivno zakonima i medjunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i pravima zatvorenika".

Šešelj je ocenio da su njih dvojica "srpski junaci koji nikada nisu bili umešani ni u kakav kriminal", koji "mogu da se nadju u slučaju nasilja na severu Kosova i Metohije".

Na pitanje o zamrznutim sredstvima u inostranim bankama o kojima su izveštavali domaći mediji, Šešelj je rekao da se taj novac na računima nalazi od 1989. godine, kada je na vlasti i dalje bio "komunistički režim" sa kojim je bio u sukobu, čime je sačuvao imovinu od oduzimanja.

"Sada me je srpska vlada stavila na listu terorista, pa su mi umanjili šanse da podignem taj novac. Novac je zaplenjen pod izgovorom da sam haški begunac", kazao je Šešelj.

Vojislav Šešelj je juče u Zabeli takodje posetio i Milorada Ulemeka Legiju, kada je izjavio da je spreman da preuzme na sebe obnovu postupka u kome su pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti i Zvezdan Jovanović osudjeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića 2003.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.