AAA

POLITIKA | 07.06.2018 11:15 > 07.06 19:45

Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Skupština grada Beograda izabrala je danas Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda.

Glasanje je bilo tajno, a za izbor Radojičića i novo rukovodstva glasalo je 67 odbornika.

Novoizabrani gradonačelnik Beograda izjavio je da će biti gradonačelnik svih gradjana onih koji jesu i onih koji nisu glasali za njega.

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda kazao da će dati sve od sebe da Beograd bude grad u kojem će svi gradjani da osećaju poboljšanje života.

"Pred nama je težak zadatak, da dostignu ciljeve obećane u kampanji", rekao je Radojičić i dodao da je uzbudjen zato što je izabran za gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je svestan i da će se truditi da opravda ukazano poverenje.

Istakao je da je on čovek kompromisa i da smatrada da ima prostroa da svi zajedno nadju zajedničke interese.

"Ovo je izuzetna. Čoveku se dese neke stvari koje ne planira... Izuzetno sam zadovoljan i srećan", kazao je novoizabrani gradonačelnik.

Radojičić je ocenio da je čistoća jedan od najvećih problema glavnog grada i najavio da će se tokom mandata truditi da Beograd bude čist "makar kao" Dečja klinika u Tiršovoj ulici.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da će se truditi da na najbolji mogući način uskladi obaveze prema pacijentima te klinike, čiji je aktuelni direktor, sa funkcijom gradonačelnika.

"Trudiću se da nadjem vremena za te pacijente iako će mi obaveze gradonačelnika biti na prvom mestu", kazao je Radojičić.

On je dodao da će Ministarstvo zdravlja odlučiti ko će ga naslediti na čelu Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Vesić, a za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.