AAA

POLITIKA | 07.06.2018 17:30

Narodna stranka: Vučić da traži hitnu sednicu SB UN o ostanku Euleksa na Kosovu

Narodna stranka pozvala je danas predsednika i Vladu Srbije da zatraže hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN sa zahtevom da to telo ne odobri gašenje misije Euleks na Kosovu i Metohiji.

Navodeći da je pristankom na odlazak Euleksa, "Vučić zagazio u priznanje Kosova", Narodna stranka je ocenila da predsednik Srbije time "po drugi put svesno, daje pristanak za gašenje institucija koje su brinule o bezbednosti Srba na Kosovu i jasno pokazuje da se njegova politika kreće u smeru priznavanja Kosova".

"Dok je odlaskom misije Euleksa sa Kosova ozbiljno ugrožena bezbednost Srba na Kosovu, predsednik Vučić servira gradjanima priču o referendumu, režira lažni sukob sa NATO paktom i bez ikakvih dokaza vodi prljavi rat sa opozicionim strankama, posebno Narodnom strankom, očigledno se bojeći da gradjani Srbije čuju istinu o krahu njegove politike", piše u saopštenju.

Narodna stranka je navela da bi predsednik Srbije "morao zvanično da se obrati Skupštini" tim povodom.

"Vučić ćuti jer se iza ledja kosovskih Srba i gradjana Srbije sa tim saglasio, kao što je isto tako, na sramotan način, Briselskim sporazumom pristao na gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji predajom nadležnosti nad pravosudjem i policijom. Vučića, čiji je jedini cilj opstanak na vlasti, makar za to žrtvovao i državne interese i živote ljudi na Kosovu, ne zanima ni to što njegov pristanak na ovakav scenario znači obesmišljavanje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244", stoji u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.