AAA

POLITIKA | 18.06.2018 12:20

KRIK: Lončar izdavao lažne lekarske nalaze osudjivanom kriminalcu da odloži sudjenje


Aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar na početku svoje lekarske karijere izdavao je osudjivanom prestupniku Petru Paniću Pani lekarske nalaze koji su mu omogućavali da odlaže sudjenja zbog kojih je jedan od postupaka i zastareo, piše danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Kako se navodi na sajtu te organizacije, izveštaji koje je Lončar izdavao Paniću nisu prikazivali njegovo stvarno zdravstveno stanje.
KRIK je naveo da Panić ima bogatu kriminalnu prošlost i da je protiv njega podneto 13 krivičnih prijava zbog 16 dela, a da su postupci protiv njega vodjeni i za prebijanje, iznude, nedozvoljeno držanje oružja, izazivanje saobraćajnih nesreća i nezakonito arheološko istraživanje.

Taj sajt podseća i da je on bio telohranitelj lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ali i da je imao bliske veze sa zemunskim kriminalnim klanom i njegovim vodjom Dušanom Spasojevićem, koji je ubijen u sukobu sa policijom za vreme akcije Sablja, pokrenute posle ubistva premijera Zorana Djindjića. 
"Lončar je sastavljao medicinske izveštaje kojima je Panić opravdavao nedolazak na sudjenja, pokazuje dokumentacija iz sudskih predmeta. Zbog ovih izostanaka sudjenja su odlagana, a jedan postupak protiv Panića obustavljen je jer je zastareo. U drugom slučaju je osudjen. Medicinski izveštaji o Paniću koje je od 2000. do 2003. godine potpisao doktor Lončar, tada lekar Urgentnog centra u Beogradu, sumnjive su sadržine. Različiti podaci ukazuju na to da izveštaji nisu prikazivali stvarno zdravstveno stanje pacijenta", naveo je KRIK.

Takodje se tvrdi da je Lončar za Panića pisao da je toliko lošeg zdravstvenog stanja da nije mogao da izlazi iz kuće, iako u tom periodu ni policija nije mogla da ga pronadje, dok su njegove komšije tvrdile da je otputovao. 

"U jednom od izveštaja, Lončar je tvrdio da se Panić oporavlja od ranjavanja, te da zbog toga ne može da prisustvuje sudjenju iako je bio upucan pre više od tri i po godine. Takodje, sudski veštak je utvrdio da Panić nije imao zdravstvenih problema koji bi ga sprečili da se pojavljuje na sudu", dodao je KRIK.

Mediji su Lončara i ranije povezivali sa kriminalnim krugovima, navodeći da je njegovo ime pominjano na sudjenju za atentat na Djindjića kao lekara koji je navodno bio na platnom spisku zemunskog kriminalnog klana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.