AAA

POLITIKA | 19.06.2018 12:50

Vukosavljević i ambasador Italije: Dani srpske kulture u julu u Napulju

Srpski ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenili su danas u Beogradu da je saradnja u oblasti kulture izmedju Srbije i Italije odlična, ali da ima prostora za njeno dalje unapredjenje.

Vukosavljević je rekao da će kao rezultat njegove prošlogodišnje posete Napulju u julu biti organizovani "Dani srpske kulture u Napulju", a ambasador Lo Kašo je najavio gostovanje izložbe "Rimski barok" na proleće, povodom 140 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa i 10 godina od potpisivanja strateškog paratnerstva izmedju dve zemlje, saopšteno je posle današnjeg sastanka.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog uspešnog gostovanja izložbe Narodnog muzeja u Beogradu "Blago i carevi raskoš rimske Srbije" u Akvileji i ocenili da će otvaranje Narodnog muzeja doprineti razvoju institucionalne saradnje, odnosno povezivanju ove ustanove i sa drugim muzejima u Italiji.

Kao dobar primer povezivanja institucija i razmene dobrih praksi pre svega u konzervaciji kulturnih dobara, što predstavlja i jedan od prioriteta saradnje u oblasti kulture, naveli su i saradnju Galerije Matice srpske i Instituta za konzervaciju i restauraciju iz Firence, saopštilo je Ministarstvo kulture Srbije.

Vukosavljević je rekao da je postavljanje lektora srpskog jezika na Univerzitetu La Sapienca u Rimu izuzetno važno za širenje srpske kulture, dodavši da je u planu otvaranje kulurnog centra u Trstu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.