AAA

POLITIKA | 21.06.2018 16:10 > 21.06 17:11

Opozicija u Nišu traži da se o aerodromu ne glasa u Skupštini grada

Odbornici ujedinjene niške opozicije najavili su danas da će na sednici Skupštine Niša tražiti da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma "Konstantin Veliki" državi, a ako njihov predlog ne bude usvojen glasaće protiv odluke o poklanjanju aerodroma. 

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Miodrag Stanković rekao je da će tražiti da se ta odluka skine s dnevnog reda jer je "vlast poptuno nepripremljena ušla u tu priču" i donela pogrešnu odluku da se o tome odlučuje na skupštini. 

"Smatramo da je neophodno da se otvori javna debata o opravdanosti predaje aerodroma državi i pitati gradjane i stručnjake šta o tome misle. Gradjane mogu da pitaju za mišljenje i raspisivanjem referenduma", kazao je Stanković. 

On je rekao da će odbornici DS tražiti da se o aerodromu glasa prozivkom i da se tačno zna ko su odbornici koji su dozvolili da aerodrom, u koji su gradjani decenijama ulagali, "ode Beogradu". 

Predsednik Gradskog odbora pokreta Dosta je bilo (DJB) Marko Stojanović rekao je da će oni tražiti proširenje dnevnog reda odlukom o raspisivanju referenduma o daljoj sudbini niškog aerodroma.

"Vlast pravda predlog za preuzimanje aerodroma time da je potrebno oko osam miliona evra investicija da bi aerodrom 2021. godine dostigao 650.000 putnika. Medjutim, procene su da je za investicije potrebno četiri do pet miliona evra, a sva ta ulaganja aerodrom može sam u fazama da izvršava ukoliko ima veliki priliv putnika", rekao je Stojanović. 
  
Predsednica Gradske organizacije pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković rekla je da su gradske vlasti prethodnih meseci pravile iluziju o neuspešnosti i neodrživosti aerodroma, sa ciljem da se vrednost aerodroma obori i da se on spremi za "neprijateljsko preuzimanje".

Odbornik odborničke grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović rekao je da veruje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pronašao kupca za niški aerodrom i da Niš sada treba da pronadje način da novac od prodaje aerodroma ne ode u državni buždet, već da ostane gradu, kao i da smatra da treba tražiti 70 miliona evra od prodaje aerodroma.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević pozvala je Aleksandra Vučića da sutra dodje u Niš i objasni gradjanima zbog čega im se aerodrom "otima", kao i to da li vlast radi u interesu gradjana Niša ili u interesu stranih koncesionara.

Okruglom stolu "Niški aerodrom, a čiji su odbornici" u niškom Media i reform centru prisustvovali su i predstavnici Levice Srbije, Narodne stranke, Pokreta za preokret i Socijaldemokratske stranke i pozvali članove i simpatizere da podrže sutrašnji protest Inicijative "Ne damo niški aerodrom".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.