AAA

POLITIKA | 10.07.2018 18:15

Deda: Hapšenje i brzo oslobadjanje Srba diletantizam i šou institucija Kosova

Poslanik Alternative u Skupštini Kosova Iljir Deda ocenio je danas da je hapšenje i brzo oslobadjanje osumnjičenih Srba za pretnje nacionalnoj bezbednosti diletantizam svoje vrste.Prema njegovim rečima, hapšenje pet osoba u okolini Gnjilana i njihovo brzo oslobadjanje je "šou institucija Kosova".

"Ova država sumnja i hapsi pojedince zbog 'pretnje nacionalnoj bezbednosti' ili ih stvarno hapsi jer dovode u opasnost bezbednost ili je ne dovode u opasnost, ne pravi šou od hapšenja. Pompezna hapšenja i hitno oslobadjanje 'onih koji prete nacionalnoj sigurnosti' je dilentizam prve ruke", napisao je Deda na fejsbuku.

Prema njemu "i korupcija i organizovani kriminal koji je povezan sa političkim strankama predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost".

Odlukom nadležnog tužioca u Gnjilanu, petorica Srba koji su jutros uhapšeni u okolini tog grada, oslobodjeni su, potvrdjeno je agenciji Beta u kosovskoj policiji.

Navodi se i da će taj predmet ići u redovnu proceduru.

Kosovska policija potvrdila je ranije danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet osoba zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova, a akcija je sprovedena na nekoliko lokacija.

Reagujući na hapšenje, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da ukoliko petorica Srba ne budu pušteni do večeras, dijaloga Beograda i Prištine "neće biti još dugo".

On je rekao da su uhapšeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja Jovan Denić, pripadnik Vojske Srbije koji živi na Kosovu a radi u Vranju Nenad Stojanović i braća Aleksandar i Predrag Djordjević, od kojih je jedan aktivan a drugi penzionisani pripadnik MUP-a Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.