AAA

POLITIKA | 22.08.2018 13:45

Samofalov: SDS je protiv daljeg fragmentiranja opozicije

Socijaldemokratska stranka (SDS) ne želi da učestvuje u projektima koji dodatno fragmentiraju opoziciju i unose novi razdor u gradjanski blok, pogotovo u trenutku kada je gotovo cela desnica ujedinjena, rečeno je danas agenciji Beta u toj partiji. 

Na pitanje da li je SDS zainteresovan za učešće u "Gradjanskom bloku 381", koji je okupljen oko Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića, funkcioner SDS Konstantin Samofalov je rekao da se SDS zalaže za ujedinjene opozicije i ako je moguće ujedinjenje svih gradjanskih opcija u jednu kolonu, jer smatra da je to najbolje rešenje za smenu vlasti i održivu politiku. 

"I SDS je mogla da napravi takvu kolonu, može to da učini i sada od stranaka koje su van formiranih blokova, jer smo u razgovoru sa svima. Ali to ne činimo, jer se zalažemo za ujedinjenje. Zamislite kada bi tako svako osnovao svoj blok i to nazvao ujedinjenjem. To je štetno i besmisleno", rekao je Samofalov.

Pokret slobodnih gradjana (PSG), Zelena ekološka partija Zeleni, Madjarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija u utorak su formirale "Gradjanski blok 381", na čijem čelu je predsednik PSG Saša Janković. Podršku tom bloku pružio je i Pokret centar.

Prethodno je najavljeno da će se u septembru održati osnivačka skupština Saveza za Srbiju koji čine bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, Narodna stranka, Levica Srbije, pokret Dveri, Demokratska stranka, Sindikat Sloga, Zdrava Srbija i Zajedno za Srbiju. 

Spekuliše se da bi podršku tom savezu mogla da pruži i Demokratska stranka Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.