AAA

POLITIKA | 07.09.2018 17:25 > 07.09 18:59

Kordon izmedju Gradjanskog bloka 381 i okupljenih oko Spasića i Vacića


Pristalice "Gradjanskog bloka 381" okupile su se ponovo danas ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, kao i grupa ljudi oko lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, a veće incidente sprečila je poli

Izmedju dve grupe bio je postavljen policijski kordon, pa je bilo teških reči i optuživanja, ali ne i fizičkih incidenata.

Okupljeni oko Vacića i Spasića uzvikivali su "ustaše", "ubice", "vi ste prošlost Srbije", "mi vam ne damo Srbiju" i "nikada nećete doći na vlast" pristalicama Gradjanskog pokreta 381 koji su kao i svakog petka nekoliko nedelja unazad došli do zgrade Predsedništva kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću postavili pitanja.

Oni koje su predvodili Spasić i Vacić nosili su transparent na kome je pisalo, "Espana, Kosovo, EU, No pasaran".

Gradjanski pokret 381 čine Pokret slobodnih gradjana, Zelena ekološka partija Zeleni, Šumadijska regija, Madjarski pokret i Koalicija "Tolerancija", a na čelu te koalicije je lider PSG Saša Janković koji ovog puta nije došao na skup.

Predstavnici Gradjanskog bloka 381 rekli su da neće odustati od protesta i postavljanja pitanja i da su ovog puta ispred predsedništva došli da "podsete" Aleksandra Vučića da gradjani imaju pravo na okupljanje i slobodno demonstriranje kao i da država mora da štiti gradjanska, ali i radnička prava.

Predstavnici gradjanskog bloka 381 rekli su i da su došli Vučića da pitaju da li on može da živi od 200 evra.

"Nećemo odustati od skupa ne plašimo se ni Sime Spasića ni Miše Vacića mogu da dovedu koga hoće, mi ćemo i dalje da dolazimo. Aleksandar Vučić mora da shvati da vodi Srbiju na pogrešan način i da je vreme da se skloni sa te pozicije i da prestane da svadja Srbe sa Srbima, a (ministar odbrane Aleksandar) Vulin sa celim svetom", rekao je potpredsednik Gradjanskog bloka 381 Dejan Bulatović.

Miša Vacić je rekao novinarima da je došao ispred predsedništva na skup koji je uredno prijavio Sima Spasić i da "ne vidi nikakve incidente već samo ljude koji razmenjuju različita mišljenja".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.