AAA

POLITIKA | 11.09.2018 17:10 > 11.09 17:46

Štefica Galić: Nije pitanje da li će biti rata, nego kada će početi

Glavna i odgovorna urednica portala tacno.net iz Mostara Štefica Galić izjavila je da su na vlasti u regionu oni koji su nas uveli u rat 1990-ih i ocenila da nije pitanje da li će biti rata, nego kada će početi. "Na vlasti su oni koji su nas uveli u rat 1990-ih, jedinstvom nacionalizma, kriminala i zločina – 'umreženi nitkovi', kako bi rekao profesor Nerzuk Ćurak", kazala je Galić u intervjuu za portal Autonomija.

Ona je ocenila da sve izgleda kao 1992. godine, samo se nacionalistička retorika čini izraženija nego tada.

"Čak je i Radovan Karadžić retko koristio retoriku kakvu danas koristi (predsednik Republike Srpske Milorad) Dodik", kazala je Galić.

Prema njenim rečima, i medjunarodne pozicije iste su kao i 1990-ih: Evropska unija ponovo nema nikakvu politiku spram Bosne i Hercegovine, blagonaklona je prema Vučićevoj politici kao nekad (predsednik Jugoslavije Slobodan) Miloševićevoj, a SAD ponovno pokazuju istu nezainteresovanost.

"Kad sve to sagledate, čini se da je jedino ozbiljno pitanje kad će rat početi, a ne da li će ga biti", ocenila je Galić i dodala da "sve izgleda kao nekad skupljeni u dnevnom boravku čekamo reprizu serije koju dobro pamtimo".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.