AAA

POLITIKA | 01.10.2018 18:25 > 01.10 19:35

Vučić: Pregovore o Kosovu ne vodi Toni Bler, već ja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je večeras navode da pregovore o Kosovu vodi bivši britanski premijer Toni Bler.

Vučić je naveo da nikav novac nije dat da bilo ko umesto njega vodi razgovore o kosovskom problemu. 

"On (Bler) ne pregovara ni o čemu, ja pregovoram, i to je odluka oba dela izvršne vlasti i Vlade (Srbije) i moja, da to prihvatim kao teret i obavezu. Moje ime nije ni Toni, niti bilo kako, već Aleksandar", rekao je Vučić u Moskvi za Televiziju Pink.

Dodao je se tokom razgovora sa Prištinom, isključivo "drži do ponosa i naroda", a da bi pojedinci "dali i više nego što se od njih traži" kada je u pitanju Kosovo. 
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je izjavio da su u toku najintenzivniji zakulisni pregovori o razgraničenju na Kosovu, i da u ime predsednika Srbije sa najvišim medjunarodnim zvaničnicima razgovara bivši britanski premijer Toni Bler.Bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moksvi da će od ruskog predsednika Vladimira Putina zatražiti konkretnu političku podršku za Srbiju jer kako je ocenio, "bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem koji tišti Srbe".

Vučić je novinarima uoči sutrašnjeg sastanka sa Putinom rekao da je trenutak u kojem se održava taj susret "jedan od najznačajnijih za Srbiju u poslednjih nekoliko godina".

"Situacija u našem regionu je vrlo složena i potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira. Upravo zato je sastanak sa Putinom od posebnog značaja", ocenio je predsednik Srbije.

On je kazao da od razgovora sa Putinom ne očekuje "spektakularne stvari", već potvrdu podrške Srbiji i unapredjenje prijateljstva dve države i naroda.

"Verujem da ćemo podršku dobiti od Putina, kao što smo je od Rusije imali u prethodnom periodu, ali danas su drugačije prilike, više je tenzija i važno je da razgovaramo o svim pojedinačnim dogadjajima koji su prethodili našem susretu ali i o svemu što bi moglo da se dogodi u budućnosti", rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, politički i ekonomski odnosi dve zemlje su dobri, ali je ocenio da "moraju biti mnogo bolji".

"Naša trgovinska razmena nije direktno proporcionalna snazi naših političkih odnosa i na tome moramo najkonkretnije da radimo. Rusija nam je potrebna u svemu, i u politici i u ekonomiji. Zato moramo imati najbliže odnose sa Rusijom", kazao je Vučić.

Upitan da li će sa Putinom razgovarati o ekonomskim projektima, Vučić je kazao da će biti "interesantnih stvari od 'Rosatoma' nadalje".

"Treba da vidimo sa Ruskom državnom železnicom šta ćemo oko dispečerskog centra i održavanja naših pruga. Pripremamo veliki poslovni forum u Beogradu, verujem da ćemo imati podršku Putina za to, na kome možemo da imamo 4-5.000 učesnika iz Srbije i Rusije", kazao je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.