AAA

POLITIKA | 04.10.2018 17:10

Stamatović: Nametanjem lokalnih izbora u tri opštine Dačić gura Vučića u političko samoubistvo

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović saopštio je danas povodom izjave potpredsednika Narodne skupštine Srbije Djordja Milićevića da se vanredni lkalni izbori održe u Šapcu, Paraćinu i Čajetini da je upozorio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu "koalicioni partneri socijalisti, rade o političkoj glavi".

"Ne zaboravite da smo, na lokalnim izborima u Čajetini, pre samo dve godine, osvojili četiri puta više glasova od Vučićeve stranke, a ja sam, na Zlatiboru, prošle godine na predsedničkim, zadobio poverenje 60 odsto naspram Vučićevih 27 odsto glasova, te se plašim da Dačić, Ružić i Milićević, koji su kod Zlatiboraca na nivou statističke greške, ovim 'predlogom' guraju Vučića u političko samoubistvo", kazao je Stamatović.

U saopštenju se navodi i da, po ocenama Stamatovića, "iza svega stoji pokušaj (predsednice Vlade Srbije) Ane Brnabić i ministra državne uprave i lokalne samouprave (Branka) Ružića" da predstavnike lokalnih samouprava u kojima je na vlasti opozicija "pretnjama prisile da odustanu od rasprave pred Kongresom lokalnih samouprava Saveta Evrope povodom pretnji vlasti Čajetincima, Paraćincima i Zlatiborcima", koja je zakazana za 6. novembar.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) i jedan od potpredsednika Skupštine Srbije Djordje Milićević predložio je danas da se vanredni izbori održe u Šapcu, Paraćini i Čajetini, gde su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na državnom nivou.

Milićević je novinarima rekao da, ako postoje problemi u tim opštinama kako tvrde njihovi čelnici, i pritisak republičke vlasti, onda neka organizuju vanredne lokalne izbore, "kako gradjani ne bi trpeli i kako bi mogli da se izjasne kome više veruju".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.