AAA

POLITIKA | 12.10.2018 14:25

Djordjević najavio istragu o navodnom nameštanju tendera za SOS telefon

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas, povodom pisanja medija o navodnom nameštanju tendera za SOS telefon za žrtve porodičnog nasilja, da je već naložio da se slučaj ispita i da će biti kažnjen svako za koga se utvrdi eventualna odgovornost.

"Pažljivo sam pročitao tekst koji je izašao u jednim dnevnim novinama. Lično ne znam ko je gospodin Aleksandar Djordjević, ali sam lično naložio savetniku za bezbednost u Odeljenju za unutrašnju kontrolu da ispitaju slučaj! Nema nikakvog smisla da ja insistiram na doslednom poštovanju zakona, a da se ovakvi slučajevi dešavaju", naveo je on.

Dnevni list Blic objavio je danas da to ministarstvo, umesto javne nabavke, već treći put raspisalo konkurs za uvodjenje nacionalnog SOS telefona za žene žrtve porodičnog nasilja i da pojedine nevladine organizacije sumnjaju da izvesni Aleksandar Djordjević pokušava da dodeli taj posao unapred planiranoj organizaciji.

Kako se navodi u saopštenju iz Prokuplja, ministar je rekao da niko nema pravo da krši zakon i da on neće dozvoliti da se krše pravila, zakoni i Ustav, a da će najstrože biti kažnjen svako, ukoliko se utvrdi da je to tačno.

"Niko nije povlašćen, a sve u vezi sa SOS telefonom je transparentno i u skladu sa zakonom. Komisiju na ovom pilot-projektu čini ekspertski tim Bojana Stanić državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Suzana Paunović direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ranka Vujović iz Generalnog sekretarijata Vlade. Verujem da će one izbor uraditi na transparentan način i da će kao žene uraditi sve da SOS telefon na nacionalnom nivou bude po svim pravilima i u korist žrtvama nasilja", rekao je Djordjević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.