AAA

POLITIKA | 12.10.2018 15:40

Čepurin preneo Vučiću: Putin u januaru u poseti Srbiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je želju da poseti Srbiju u januaru, preneo je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Vučić je u razgovoru s Čepurinom rekao da je za Srbiju "izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina" i da će Beograd "pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva", saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Dogovoreno je da pripreme za dolazak Putina u Beograd počnu odmah, "kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dve zemlje i bratstvo dva naroda", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će uskoro biti održana sednica Mešovitog medjuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kako bi bili pripremljeni konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene dve zemlje i njihovog ekonomskog napretka.

Vučić i Čepurin su "razmotrili rezultate" nedavne posete srpskog predsednika Moskvi i ocenili da je ona "od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje" dve države, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić rekao da je "veoma počastvovan" što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara s Putinom.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u regionu i izrazili "očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti".

Vučić je kazao da će Srbija "uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.