AAA

POLITIKA | 12.10.2018 16:35 > 12.10 16:45

Aleksandar Šešelj u Saveta Evrope: Srbija nikada neće u EU (VIDEO)

Na plenarnom zasedanju Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope u Strazburu, član delegacije Srbije Aleksandar Šešelj je u govoru rekao da su Srbi na Kosovu "građani drugog reda", i da su nedavne albanske "provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija".

SRS je u Beogradu saopštila da je Aleksandar Šešelj koji je njen poslanik u Skupštini Srbije, rekao da se "potpuno neprihvatljiv uslov stavlja pred Srbiju da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji (UN) 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju".

Aleksandar Šešelj je, piše u saopštenju SRS, "izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima".

"Samim tim naveo je Aleksandar Šešelj Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice", piše u saopštenju SRS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.