AAA

POLITIKA | 15.10.2018 17:10 > 15.10 17:18

Ministarstvo odbrane Srbije apeluje na medije da se ne prejudicira krivica u firmi Milan Blagojević

Ministarstvo odbrane Srbije je danas podržalo sindikalnu organizaciju i radnike fabrike "Milan Blagojević – namenska" a.d. u Lučanima u, kako navodi, apelu na predstavnike medija da se uzdrže od komentara i medijskih priloga kojima se "prejudicira krivica odredjenog broja zaposlenih", a naročito rukovodstva u vezi s prošlogodišnjom eksplozijom u toj fabrici u kojoj su poginule dve osobe.

Ukazujući da je "Milan Blagojević – namenska" preduzeće "od strateškog značaja", Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da će učiniti "sve da podrži napore rukovodstva za poboljšanje bezbednosti na radu" i da neće dopustiti gašenje te fabrike.

"Podsećamo da bilo kakvo iznošenje stavova i ocena o eventualnom postojanju ili nepostojanju nečije krivice za dogadjaj u krivičnopravnom smislu, predstavlja prejudiciranje, odnosno osudu pre osude. Apelujemo na predstavnike medija da radi ekskluziviteta ne uzimaju pravdu u svoje ruke i da ne postavljaju pitanja na koja će unapred davati odgovore i konstatovati krivicu", stoji u saopštenju.

Ministarstvo je apelovalo na medije da utvrdjivanje eventualnog postojanja nekog krivičnog dela i izvršioca, "ostave pravosudnim organima, koji su za to i nadležni".

Zaposleni u preduzeću "Milan Blagojević namenska" a.d. u Lučanima obustaviće sutra rad na jedan sat kako bi izrazili protest zbog "negativne propagande protiv fabrike" koja je kako su naveli u sindikatu te firme, plasirana u emisiji "Život priča" autorke Tanje Vojtehovski na televiziji Prva.

"Poštujemo Prvu televiziju kao medijsku kuću jer je smatramo za veoma gledanu i objektivnu, medjutim tražimo od menadžmenta ove televizije da zaustavi medijsku harangu koju sprovodi jedna produkcija koja je dozvolila sebi da se stavi u ulogu sudije u situaciji koja je jako osetljiva. O takvim stvarima treba da odlučuju pravosudni organi", navodi se u saopštenju fabrike.

Emisija Tanje Vojtehovski "Život priča", emitovana u sredu, 10. oktobra, bila je o u eksploziji i požaru u kojem su prošle godine dva radnika poginula u fabrici "Milan Blagojević".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.