AAA

POLITIKA | 16.10.2018 14:55

Brnabić: Izjava Skota o Kosovu je skandalozna i neverovatna (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je "skandalozna i neverovatna" jučerašnja izjava ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajla Skota da Vlada Kosova "nije takozvana", jer je reč o "nezavisnoj i suverenoj zemlji".

"Mislim da je (ta izjava) neprimerena ne samo u diplomatiji, već (se radi o) jednom nepoštovanju svojih domaćina, a posebno što je data u Vladi Srbije. Vi takvu izjavu ne bi trebalo da date makar zbog kućnog vaspitanja", rekla je Brnabić novinarima u Nišu.

Brnabić je kazala da je Skot bio na sastancima kada je ona u više navrata reagovala i izjavila da će, ako čuje da neko u Vladi naziva Kosovo državom, sastanak odmah prekinuti i zamoliti prisutne da napuste Vladu Srbije.

"Skot je bio prisutan na tim sastancima, i opet je izjavio to što je izjavio, a to je krajnje neprimereno", ocenila je Brnabić.

Izrazila je žaljenje što izjavu ambasadora mora da komentariše u kompaniji Filip Moris koja je, kako je dodala, najveći američki investitor u Srbiji i "pravi ambasador svoje zemlje".

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot u ponedeljak je rekao, na pitanje novinara, da kosovska vlada "nije takozvana već Vlada Kosova, jer je reč o nezavisnoj i suverenoj zemlji".

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.