AAA

POLITIKA | 25.10.2018 15:25

Osniva se nova stranka ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza

U Beogradu je danas najavljeno osnivanje nove partije koja će nastati ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza.

Ta stranka će, kako su na konferenciji za novinare naveli osnivači, biti stranka centra, okrenuta gradjanima i modernom rešavanju problema u Srbiji.

Predsednica poslaničke grupe Pokreta centra u Skupštini Srbije Tatjana Macura je rekla, da će stranka negovati i promovisati novu političku kulturu uz želju da aktiviraju velik broja gradjana koji neće morati da se deklarišu kao pripadnici ni jedne političke stranke.

"Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute gradjankama i gradjanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele", rekla je Macura.
 
Ona je kazala da će stranka biti otvorena za saradnju sa drugim političkim činiocima.

Aleksandar Stevanović iz Pokreta centra i predsednik Socijaldemokratskog saveza Nebojša Leković rekli su da će stranka kada je u pitanju ekonomija, biti okrenuta malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.

Na konferenciji je najavljeno da će do sredine novembra javnosti biti predstavljen program i naziv stranke i rukovodstvo.

Pokret centra inače su osnovali ove godine bivši poslanici i članovi Dosta je bilo.

Nebojša Leković je Socijalemokratski savez osnovao 2012. godine. Bio je pre toga u Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Leković je bio i predsednik fudbalskog Saveza Srbije i generalni sekretar Crvene Zvezde.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.