AAA

POLITIKA | 30.10.2018 09:25 > 30.10 09:55

Janković (PSG): Vlast koristi institucije i medije da okleveta neistomišljenike

Lider Pokreta slobodnih gradana (PSG) i Gradjanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da pojedinci na vlasti "projektuju svoje osobine" na političke protivnike kako bi obeshrabrili gradjane za političko angažovanje.

On je u autorskom tekstu za list Danas o kampanji u tabloidima i zloupotrebi medija, ocenio da vlast koristi "svaku instituciju države koju su zarobili i medij kojim su ovladali", kako bi političke neistomišljenike "oklevetala, osramotila, ako treba i eliminisala".

"(Predsednik Srbije) Aleksandar Vučić stvorio je armiju koja se ne nadmeće idejama, argumentima, radom, istinom", kazao je Janković i dodao da je cilj da gradjani kažu "svi su oni isti".

On je ocenio da je epitet "ubice" dobio nakon što je, kao zaštitnik gradjana pokrenuo istragu incidenata tokom "Parade ponosa" 2014. godine, kada je Žandarmerija pretukla brata predsednika Srbije Andreja Vučića, nakon čega je duže od "godinu dana, svakog dana uzastopce" bio na naslovnim stranima i informativnim programima.

Govoreći o presudi koju je nepravosnažno dobio protiv Informera zbog njegovog dovodjenja u vezu sa samoubistvom cimera iz studentskih dana, Janković je kazao da je cena njegove borbe to što su mu "najmiliji rekli da je upropastio svoj i njihov život".

Janković je konstatovao da će "Srbija progledati kada budemo političkom delovanju i aktivizmu dali dostojanstvo i viši cilj", a da ćemo bez toga "zauvek živeti u siromaštvu, kriminalu i bez smisla, upropašćenih života".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.