AAA

SVET | 01.12.2018 17:00

Putin Makronu napravio crtež o situaciji na Kerčanskom moreuzu

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, imali su kratak sastanak na marginama samita Grupe 20 industrijski razvijenijih zemalja G 20 u Buenos Ajresu, a Putin je tokom susreta Makronu napravio crtež kako bi objasnio situaciju s tri ukrajinska broda, preneli su danas francuski mediji pozivajući se na izvore bliske francuskoj delegaciji.

Dok su Putin i Makron razgovarali o Ukrajini, ruski predsednik je uzeo papir i olovku i  Makronu je nacrtao more, Kerčanski moreuz, i položaj ukrajinskih brodova istovremeno objašnjavajući šta se dogodilo, rekli su izvori francuske delegacije i dodali da je Makron pažljivo slušao i zatražio u ime evropskih lidera smirivanje situacije.

Tenzije izmedju Rusije i Ukrajine razbuktale su se pre nedelju dana kada je ruska obalska straža pucala na tri ukrajinska broda, a zatim zarobila brodove i posadu u blizini Kerčanskog moreuza. 

Putin i Makron su kratko razgovarali o trgovini, bezbendnosti i kontroli naoružanja, naveli su isti izvori i dodali da nisu pomenuli aferu ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija niti klimatske promene, prenela je agencija Frans pres.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.