AAA

SVET | 09.01.2019 10:35

Tramp traži 5,7 milijardi dolara za čeličnu ogradu na granici s Meksikom (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp zatražio je u svom prvom obraćanju naciji iz Ovalne sobe Bele kuće 5,7 milijardi dolara za "čeličnu ogradu" na granici s Meksikom."Na zahtev demokrata, to će biti čelična barijera, a ne betonski zid", rekao je sinoć Tramp, koji je govorio o "rastućoj humanitarnoj i bezbednosnoj krizi" u trenutku kada je spor oko zida u protekle dve nedelje doveo do delimične blokade vlade SAD.

"Naša južna granica je mesto ulaska ogromne količine droge, uključujući metamfetamin, heroin, kokain i fentanil", izjavio je Tramp, ponovo optužujući demokrate da "odbijaju da finansiraju graničnu bezbednost".

Tokom devetominutnog govora, u ozbiljnom tonu, Tramp nije govorio o mogućnosti uvodjenja posebnih vanrednih mera, o kojima je ranije govorio.

Tramp bi sutra trebalo da poseti granicu s Meksikom.

Zbog nesuglasica s demokratama više od dve nedelje je delimično blokiran rad saveznih vlasti u SAD. Tramp je rekao da neće popusti i da će nastaviti da traži više od pet milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom u borbi protiv ilegalne imigracije.

Delimičnom blokadom rada saveznih organa obuhvaćeno je oko 800.000 zaposlenih širom SAD koji su na prinudnom odmoru ili rade bez novčane nadoknade.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.