AAA

SVET | 14.07.2019 20:05 > 14.07 20:05

Tramp rekao demokratskim poslanicima da se vrate odakle su došli

Američki predsednik Donald Tramp danas je nekim demokratskim poslanicima u Kongresu rekao da "mogu da se vrate" odakle su došli, čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba. 

"Toliko je zanimljivo videti te 'napredne' demokrate u Kongresu... koji sada jasno i  glasno, i na perfidan način govore ljudima u SAD, koja je najveća i najmoćnija nacija na planeti Zemlji, kako treba voditi vladu", naveo je Tramp na Tviteru. 

Američki predsednik je dodao da su ti poslanici poreklom iz zemalja "čije su vlade u potpuno katastrofalnim situacijama, vlade koje su najgore, sa najviše korupcije i najnesposobnije".

"Zašto se ne vrate u ta potpuno propala mesta u kojima vlada kriminal, kako bi pomogli da se situacija sredi", naveo je Tramp ne navodeći o kojim poslanicima i zemljama je reč.

Mediji prenose da je američki predsednik aludirao na poslanike, Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote i na Rašidu Tlaib iz Mičigena.

Tramp je rekao da su te osobe došle kako bi pokazale Amerikancima šta da rade i da bi predsednica demokrata Nensi Pelosi verovatno mogla da im obezbedi besplatne karte za povratak u zemlje porekla.

Nensi Pelosi je odmah reagovala i rekla da odbacuje Trampove ksenofobične izjave namenjene da podele naciju.

Drugi demokratski zvaničnik Ben Rej Ladžan rekao je da je Trampova poruka rasistička i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD.

Aleksandrija Okazio-Kortez je poreklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porekla koja je ušla u Kongres.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.