24H

AAA

SVET | 16.07.2019 16:30 > 16.07 16:30

Francuski ministar za ekologiju podneo ostavku zbog afere s troškovima

Francuski ministar za ekološku tranziciju Fransoa de Riži, u centru afere s prekomernim troškovima koji su mu pripisani, izjavio je danas da je vladi jutros predao pismo ostavke, ocenjujući da je žrtva "medijskog linča".

Medijska sajt Medijapar (Mediapart) preneo je da je De Riži organizovao "raskošne privatne večeri" dok je bio predsednik Parlamenta Francuske 2017. i 2018. godine.

"Napadi i medijski linč danas me navode da učinim neophodni korak nazad... Mobilizacija neophodna za moju odbranu čini me nesposobnim da mirno i efikasno sprovodim misiju koju su mi povereli predsednik (Emanuel Makron) i premijer (Eduar Filip)", naveo je De Riži.

De Riži je rekao da je podneo i krivičnu prijavu protiv Medijapara zbog klevetanja.

Ministar je bio jedna od "tema" protesta pokreta "Žuti prsluci" koji su prošle subote pored plakata protiv Makrona, nosili plakate "Zatvor za De Rižija".

Izgleda da De Riži uživa podršku izvršne vlasti. Makron je sinoć tokom posete Beogradu zatražio od premijera Filipa da se razjasni situacija s tom aferom, kako bi se donele odluke "na osnovu činjenica" dodavši da u suprotnom Francuska postaje "Republika klevetanja".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.