AAA

SVET | 23.07.2019 22:25 > 23.07 22:25

Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore


Rusija i dalje predstavlja pretnju za američke izbore, upozorio je danas direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej, manje od godinu i po dana od sledećih predsedničkih izbora u SAD.

"Rusi su apsolutno rešeni da pokušaju da se mešaju u naše izbore", rekao je Rej pred pravosudnim odborom američkog Senata.

Američke obaveštajne službe i specijalni istražitelj Robert Muler ukazali su na velike napore ruskih obaveštajnih službi, i grupe koju američko pravosudje smatra ruskom farmom trolova, "Internet Research Agency", da pomognu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 2016. godine i da naškode njegovoj rivalki Hilari Klinton. 

Izveštaj Mulera, objavljen u aprilu, naveo je pokušaje članova Trampovog izbornog štaba da saradjuju sa Rusima da bi povećali Trampove šanse. 

Robert Muler treba sutra da svedoči pred američkim Kongresom o svojoj istrazi. Tramp stalno negira da su Rusi intervenisali ili da su pomogli njegovoj pobedi a Mulerovu istragu je nazivao lovom na veštice.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.