AAA

SVET | 14.11.2019 18:25 > 14.11 20:04

Pompeo: SAD će nastaviti da predvode borbu protiv Islamske države


Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas u Vašingtonu da će SAD nastaviti da predvode borbu protiv džihadista Islamske države i pozvao evropske članice koalicije protiv te ekstremističke grupe da prihvate i procesuiraju svoje gradjane zarobljene u Iraku i Siriji.

Šefovima diplomatija i visokim zvaničnicima oko 30 zemalja, članica koalicije, Pompeo je na sastanku u Vašingtonu rekao da je imperativ da se hiljade zarobljenih boraca iz Evrope i sa drugih kontinenata izvedu pred lice pravde zbog počinjenih zločina, navodi Asošiejted pres.

"Znate svi da treba da nastavimo borbu protiv Islamske države. SAD će nastaviti da vode koaliciju. Naše vojnike smo ponovo rasporedili po severoistoku Sirije i šire, kako Islamska država ne bi oživela i preuzela naftna polja", kazao je Pompeo, prenosi Frans pres.

Pompeo je odbacio navode da će SAD odustati od liderstva u koaliciji pošto američki predsednik Donald Tramp želi da povuče vojnike sa Bliskog istoka i dodao da sada ne treba "stati već delovati tako da se Islamska država više nikada ne vrati".

Šef američke diplomatije je pozvao članice koalicije i da povećaju izdvajanja za projekte UN za pomoć i obnovu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.