AAA

SVET | 21.02.2020 16:15 > 21.02 19:23

Moskva nazvala paranojom američke optužbe da se meša u predsedničke izbore 2020.

Rusija je ocenila kao "paranoju" optužbe zvaničnika američkih obaveštajnih službi da se Moskva meša u američku predsedničku kampanju 2020. godine da bi uticala da ponovo bude izabran Donald Tramp.

"To nema nikakve veze sa istinom", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitri Peskov i osudio "nove paranoične poruke koje su nažalost sve češće kako se približavalju izbori" u SAD.

Kako prenose Vašington post i Njujork tajms američki obaveštajni zvaničnici rekli su u izveštaju članovima Kongresa da se Rusija ponovo meša u američke izbore da bi promovisala kandidaturu Trampa.

Besan zbog tog izveštaja Donald Tramp je u sredu objavio otpuštanje vršioca dužnosti direktora  nacionalnih obaveštajnih službi Džoa Magvajera, i zamenio ga jednim od svojih vernih saradnika. Na mesto Magvajera Tramp je za vršioca dužnosti šefa nacionalne obaveštajne službe imenovao Ričarda Grenela, sadašnjeg ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika prdsednika SAD za Srbiju i Kosovo.

Vašington je već ranije optužio Rusiju da se mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine, pomoću hakera i ruskih trolova na društvenim mrežama. Moskva je uvek demantovala bilo kakvo mešanje.

Tramp: Izveštaj o ruskom mešanju čista maskarada

Američki predsednik Donald Tramp označio je danas kao još jednu "kampanju dezinformacija" demokrata izveštaj o mešanju Rusije u predizbornu kampanju za predstojeće izbore zakazane u novembru u SAD.

"To je još jedna kampanja dezinformacija koju su pokrenule demokrate u Kongresu, navodeći da Rusija više voli mene nego nekog od demokrata koji ništa ne rade", naveo je Tramp na Tviteru i dodao da je to "maskarada broj 7", ali nije obrazložio šta znači taj broj.

Američki obaveštajni zvaničnici upozorili su članove Kongresa SAD da se Rusija meša u kampanju za predstojeće predsedničke izbore kako bi pomogla reizbor predsednika Donalda Trampa, izjavila su tri neimenovana zvaničnika upoznata sa razgovorom iza zatvorenih vrata.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.