AAA

SVET | 10.08.2020 20:35 > 10.08 20:35

Tramp još bira mesto za govor kojim će prihvatiti novu predsedničku nominaciju

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da će govor kojim će prihvatiti nominaciju za predsedničkog kandidata Republikanaca, održati ili iz Bele kuće ili na bojnom polju Getisburga.

"Izbor mesta za govor o prihvatanju predsedničke nominacije, koji će biti poslednje večeri Konvencije (Republikanske stranke), suzili smo na dve lokacije: Veliko bojno polje Getisburga, Pensilvanija, i Bela Kuća, Vašington", napisao je Tramp na Tviteru.
On je dodao da će uskoro biti doneta odluka o mestu sa kojeg će 27. avgusta virtuelno održati govor.

Oba mesta su vlasništvo savezne države što pokreće pravna i etička pitanja o njihovom korišćenju za politički dogadjaj. Bojno polje iz Gradjanskog rata u Pensilvaniji bi moglo takodje ponovo da pokrene pitanje predsednikove odbrane spomenika herojima Konfederacije, koji su pod udarom demonstranata u okviru pokreta "Crni životi vrede".

Trampovi prvobitni planovi da održi govor na konvenciji u Šarlotu, u saveznoj državi Severnoj Karolini, ili Džeksonvilu, u državi Floridi, poremećeni su zbog korona virusa. Sada će gotovo cela konvencija biti održana virtuelno.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.