AAA

SVET | 24.11.2020 23:15 > 24.11 23:15

Madjarska zamerila Džordžu Kluniju što je kritikovao Orbana

Madjarske vlasti su danas kritikovale Džordža Klunija (George Clooney) smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici, jer je taj američki glumac premijera Viktora Orbana opisao kao primer "mržnje i besa" u svetu.

"Mi volimo glumca Džordža Klunija... ali njegovo znanje istorije i politike deluje prilično ograničeno", naveo je na Fejsbuku šef madjarske diplomatije Peter Sijarto (Szijjarto).
Članovi madjarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera madjarsko-jevrejskog porekla Džordža Soroša koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Madjarsku.

Nekoliko provladinih medija prenelo je fotografiju Klunija sa sinom Džordža Soroša, Aleksandrom.

Kluni je nedavno za američke medije govorio o svom poslednjem filmi "The Midnight Sky", a rekao i da su Orban i madjarska vlada primeri "mržnje i besa".

"Nismo bili usred pandemije kad se snimao film, ali je bilo toliko drugih stvari, toliko mržnje i besa sa kojim smo svi suočeni u ovom trenutku istorije i to svuda u svetu od (Žaira) Bolsonara u Brazilu, do Orbana u Madjarskoj. Pogledajte, mnogo je besa i mržnje", rekao je Kluni.

Reagujući na kritike iz Budimpešte, Kluni je danas rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

"Takodje sam jednom sreo njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu ... tako da Orbanova propagandna mašina laže", rekao je Kluni.

Glumac je dodao da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini madjarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.