AAA

SVET | 22.01.2021 21:00 > 22.01 21:00

Tviter trajno zabranio nalog povezan sa iranskim vrhovnim vodjom zbog pretnji Trampu

Tviter je danas trajno zabranio nalog povezan sa kancelarijom iranskog vrhovnog vodje na kome je objavljena fotografija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf u senci velikog bombardera.

Portparol Tvitera rekao je za Asošijeted pres da je tvit prekršio "politiku kompanije o nedozvoljenom nasilju" na toj društvenoj mreži.
Ostali nalozi za koje se veruje da su povezani sa kancelarijom vrhovnog vodje ajatolaha Ali Hamneija i dalje su aktivni.

Ranije ovog meseca, Fejsbuk i Tviter ugasili su naloge Trampu zbog navodnog podsticanja napada na Kapitol, korak bez presedana koji je pokazao ogromnu moć tehnoloških giganata u regulisanju govora na njihovim platformama.

Aktivisti su ubrzo pozvali kompanije da svoju politiku podjednako primenjuju na političke ličnosti širom sveta u cilju borbe protiv govora mržnje i sadržaja koji podstiču nasilje.

Fotografija uz reči "Osveta je izvesna" objavljena je kasno sinoć na nalogu @khamenei_site.

Pretnja se odnosi na Hamneijevo upozorenje kada je prošlog meseca, uoči prve godišnjice američkog napada na aerodrom u Bagdadu kada je ubijen najviši vojni komandant general Kasem Sulejmanija, rekao da će se osvetiti za njegovu smrt.

"Osveta će se sigurno dogoditi u pravo vreme", izjavio je tada Hamneji.

Tviter je ranije ovog meseca uklonio objavu Alija Hamneija s tvrdnjom da su "potpuno nepouzdane" vakcine protiv kovid-19, uvezene iz SAD, Velike Britanije i Francuske, i da "nije neverovatno da žele da zaraze druge narode".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.