AAA

SVET | 03.03.2021 17:30 > 03.03 17:30

Kremlj: Sankcije Zapada zbog Navaljnog neosnovane, odgovorićemo

Kremlj je danas upozorio da će Moskva uzvratiti na, kako je ocenio, neosnovane i besmislene nove sankcije Zapada zbog navodne odgovornosti Rusije za trovanje opozicionara Alekseja Navaljnog i zbog njegovog nedavnog zatvaranja.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uvela je juče sankcije sedmorici ruskih zvaničnika medju kojima je i šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.
Ta odluka je koordinisana s Evropskom unijom koja je juče proširila svoje sankcije Rusiji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je danas rekao da je uvodjenje sankcija koje uključuju zamrzavanje računa sedmorice u bankama besmisleno, jer ruski zakon ionako zabranjuje zvaničnicima bilo kakav vid posedovanja imovine u inostranstvu.

"Ti ljudi ionako ne putuju u inostranstvo i nemaju pravo da otvaraju račune u stranim bankama ili imaju bilo koju drugu imovinu", rekao je Peskov novinarima.

Dodao je da su sankcije "mešanje u unutrašnja pitanja Rusije" i da su "apsolutno neprihvatljive i nanose štetu već lošim odnosima".

Peskov je upozorio da će Rusija odgovoriti na sankcije i pozvao se na poštovanje "načela reciprociteta u odnosima medju državama".

Navaljni, kritičar Kremlja, izdržava dvoipogodišnju kaznu zatvora jer je boravkom u Nemačkoj, gde se oporavljao od trovanja za koje optužuje Kremlj, prekršio ranije izrečenu uslovnu kaznu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.