AAA

SVET | 17.05.2021 20:00 > 17.05 20:00

Zvaničnici: NATO nastavlja politiku otvorenih vrata

Zvaničnici NATO podsetili su da Alijansa nastavlja da vodi politiku "otvorenih vrata" za države koje izražavaju aspiraciju da se pridruže evroatlantskoj zajednici, saopštila je danas Skupština Srbije povodom učešća delegacije na plenumu prolećnog zasedanja Parlamentarne skupštine NATO-a.

Parlamentarcima su se na otvaranju plenarnog zasedanja obratili predsednik Parlamentarne skupštine NATO, američki kongres Džerald Konoli (Gerald Connolly) i zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana (Mircea Geoana).
Pored prioriteta koji očekuju NATO na predstojećem samitu 14. juna u Briselu, Džoana je istakao važnost današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

"U vezi sa pitanjem bezbednosti na Zapadnom Balkanu, zamenik generalnog sekretara NATO je podsetio da Alijansa nastavlja da vodi politiku 'otvorenih vrata' za države koje izražavaju aspiraciju da se pridruže evroatlantskoj zajednici", navodi se u saopštenju srpskog parlamenta.

U delegaciji Srbije su bili Dragan Šormaz, Snežana Paunović, Andrijana Avramov i Sandra Joković.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.