AAA

SVET | 19.09.2021 14:55 > 19.09 15:10

Madjarske vlasti ukazale na nesposobnost opozicije posle kvara na elektronskom glasanju

Stranka madjarskog premijera Viktora Orbana okrivila je danas "nesposobnost" opozicije za digitalni kvar zbog koga su te stranke morale da prekinu preliminarno glasanje za zajedničkog opozicionog kandidata.

Opozicija je odmah juče za taj kvar optužila vladu ocenivši da se radi o sajber napadima.

Prvi izbori unutar madjarske opozicije za zajedničkog kandidata ikad organizovani, prekinuti su juče posle dva sata zbog velikog priliva poruka koje su dovele do preopterećenja informatičkog sistema i prekida elektronskog glasanja.

Opozicione vodje odmah su okrivile Orbana i njegovu vladu ocenjujući da oni strahuju da masa ljudi iskaže svoje mišljenje i obećali su da će proces nastaviti sutra.

Orbanova stranka odgovorila je danas i pozvala opoziciju da ne "krivi druge za sopstvenu nesposobnost".

Glavni provladin dnevnik Madjar Nemzet je takodje pisao o "čistom amaterizmu" i "ogromnim organizacionim problemima". Većina provladinih medija uglavnom je ignorisalo ove preliminarne opozicione izbore.

Prvi put da su se opozicione partije ujedinile radi izbora svog kandidata za premijera koji će se suprotstaviti desničarskom šefu vlade Viktoru Orbanu.

Nakon nastupa u više kolona na prethodnim izborima, šest opozicionih stranaka se ujedinilo, a jedino što spaja ideološki raznolike organizacije, od levičarskih do nacionalističkih, jeste želja za smenjivanjem dugogodišnjeg lidera Orbana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.