AAA

SVET | 24.10.2021 11:25 > 24.10 12:46

Predsednik Ugande nazvao eksploziju u glavnom gradu terorističkim činom


Predsednik Ugande Joveri Museveni danas je nazvao "terorističkim činom" eksploziju u kojoj je jedna osoba stradala, a više je povredjeno u glavnom gradu Kampali.

"Izgleda da se radi o terorističkom činu, ali mi ćemo pronaći počinioce", napisao je Museveni na Tviteru navodeći da je jedna osoba poginula a pet je povredjeno.

Eksplozija se dogodila oko 21.00 sinoć u Kampali, u zoni gde se nalaze popularni restorani u kvartu Kavempe, na severnom delu grada, javila je sinoć policija koja je dodala da se ispituje da li se radi o namernom činu ili ne.

Museveni je rekao da mu je preneto da su tri osobe ostavile paket na tom mestu, koji je posle eksplodirao.

Predsednik je rekao da stanovništvo ne treba da strahuje i da će izaći na kraj sa tim kriminalnim delom kao što su uradili sa ranijim delima.

Policijski čas je na snazi u Ugandi od 19.00 sati zbog korona virusa ali se ne primenjuje jednako svuda.

Ekstremistička grupa Islamska država je 8. oktobra preuzela odgovornost za bombaški napad na policijski punkt u kvartu Kavempe, blizu mesta gde se dogodila jučerašnja eksplozija.

Od tada su Velika Britanija i Francuska ažurirali savete za putovanje u Ugandu i upozorili da treba biti obazriv na mestima gde je velika posećenost i na javnim mestima kao što su restorani, barovi i hoteli. //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.