AAA

SVET | 22.01.2022 13:25 > 22.01 13:38

Jemenski pobunjenici: Najmanje 80 poginulih u vazdušnom napadu na zatvor


Broj poginulih, u vazdušnom napadu arapske koalicije predvodjene Saudijskom Arabijom na zatvor kojim upravljaju jemenski pobunjenici Huti, popeo se na najmanje 82 pritvorenika, saopštili su danas pobunjenici i grupa za pomoć.

Vazdušni napad na severnu provinciju Sada izveden je u petak u okviru nedavno intenzivirane kampanje protiv pobunjenika.
Udari su pojačani pošto su jemenski pobunjenici, podržani od Irana, preuzeli odgovornost za napad na Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) u ponedeljak. U napadu na Abu Dabi poginule su tri osobe i izbili su požari u rafineriji nafte i na medjunarodnom aerodromu.

Šef humanitarne misije Lekari bez granica u Jemenu Ahmed Mahat rekao je za Asošijeted pres da su u vazdušnom napadu poginule najmanje 82 osobe a više od 265 je ranjeno.

Kancelarija za medije Huta saopštila je da spasioci i dalje tragaju za preživelima i telima u ruševinama zatvorskog kompleksa u severnoj provinciji Sada na granici sa Saudijskom Arabijom.

Gradjanski rat u Jemenu, započet 2014. godine kada su pobunjenici zauzeli glavni grad Sanu i veći deo severa zemlje, doveo je do smrti više od 200.000 ljudi. U rat, koji je izazvao najveću humanitarnu krizu u svetu, sa milionima gladnih, medjunarodna koalicija se umešala 2015. godine.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.