AAA

SVET | 17.08.2022 10:55 > 17.08 10:55

Kina namerava da optimizuje političko okruženje za ekonomski oporavak

Kina će nastaviti da optimizuje političko okruženje u zemlji kako bi ostala pogodna za ekonomski oporavak, rekao je visoki kineski zvaničnik zadužen za ekonomsko planiranje.

"Trenutno još postoje neke istaknute protivrečnosti i problemi u kineskom ekonomskom poslovanju", rekao je u utorak Juen Da, direktor Odeljenja za nacionalnu ekonomiju Nacionalne komisije za razvoj i reforme, prenosi Kineska medijska grupa.
Na konferenciji za novinare on je dodao da brzi oporavak tokom proteklih sedam meseci pokazuje snažnu otpornost privrede i ogroman potencijal.

Zvanični podaci objavljeni u ponedeljak ukazuju da je druga najveća svetska ekonomija nastavila da se oporavlja u julu, ali trend oporavka treba da se konsoliduje.

"Vlada će dalje dati prioritet održavanju stabilnog ekonomskog rasta uz proaktivnije napore u povećanju tražnje", naveo je Juen.

Zvaničnik je rekao da će Kina ojačati sprovođenje politike stabilizacije zapošljavanja, nakon što su zvanični podaci u ponedeljak pokazali da je stopa nezaposlenosti mladih u Kini dostigla rekordnih 19,9 odsto u julu.

"Kina će uvesti mere za podršku preduzetništvu i zapošljavanju diplomiranih studenata", zaključio je Juen.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.