AAA

SVET | 21.08.2022 14:50 > 21.08 14:50

Istražni organi Rusije: Ubistvo Darije Dugine bilo naručeno

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je ubistvo Darije Dugine, ćerke filozofa i ideologa "ruskog sveta" Aleksandra Dugina, bilo naručeno.

"Uzimajući u obzir već dobijene podatke, istraga smatra da je zločin unapred planiran i napravljen po narudžbini. Već je utvrdjeno da je eksplozivna naprava postavljena ispod dna automobila sa strane vozača. Darija Dugina je preminula na licu mesta", rečeno je TASS-u u pres-službi Istražnog Komiteta Rusije.
Darija Dugina se vraćala sa patriotskog festivala "Tradicija" u okolini Moskve, gde je bila sa ocem. Planirali su da se vrate u Moskvu istim kolima, ali je kasnije Dugin ušao u drugi automobil.

Šef nepriznate Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin optužio je danas "ukrajinske teroriste" da stoje iza eksplozije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da državni organi treba da potvrde ove navode.

"Ako se potvrdi ukrajinski trag u ubistvu, a tu verziju je izneo šef DNR Denis Pušilin i to moraju da provere nadležni organi onda bi trebalo da govorimo o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim", napisala je Zaharova na njenom Telegram kanalu.

Kabinet predsednika Ukrajine danas je odbacio optužbe da je umešan u ubistvo.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.