AAA

SVET | 30.09.2022 21:55 > 30.09 21:55

Bajden: SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO


 Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras u Vašingtonu da Amerika i njeni saveznici neće biti zastrašeni pretnjama ruskog predsednika Vladimira Putina, i poručio Putinu da će SAD "braniti svaki pedalj teritorije NATO", javlja američki Si-En-En (CNN).

Putin je danas potpisao ukaze o ruskom pripajanju četiri ukrajinske oblasti, što su zapadne zemlje, Evropska unija i NATO oštro osudile, a Bajden je povodom toga izjavio da SAD ne priznaju aneksiju Zaporoške, Hersonske, Donjecke i Luganske oblasti.

"Amerika i njeni saveznici neće, naglašavam neće biti zastrašeni. Neće biti zastrašeni Putinom, njegovim nedgovornim rečima i pretnjama", saopštio je Bajden iz Bele kuće i ukazao da je"Putinovo postupanje znak da mu ide teško".
Kao dokaz toga, Bajden je naveo "lažne referendume" o prisajedinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji, kao i "ovu šaradu koju je izveo jutros" kada je objavio aneksiju.

"Sjedinjene Države to nikada neće priznati. I da budem otvoren: ni svet to nikada neće priznati. Ne može on da prigrabi teritoriju svoga suseda i da se izvuče sa tim, prosto i jednostavno ne može", rekao je Bajden u svom obraćanju.

Prema njegovim rečima, SAD će nastavidi da pružaju vojnu pomoć Ukrajini radi njene odbrane, a ta zemlja će od američkog konresa dobiti još 13 milijardi dolara.

"Amerika je u potpunosti spremna da sa svojim NATO saveznicima brani svaki pedalj NATO teritorije, svaki pedalj pa prema tome, gospodine Putin, želim da me shvatite sasvim jasno. Svaki pedalj", rekao je Bajden.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.