AAA

SVET | 15.11.2022 21:40 > 15.11 21:40

Ruski projektili pogodili selo u Poljskoj, poginule dve osobe

  • prt.scr youtube
  • prt.scr youtube

Dve osobe su danas poginule od ruskih projektila koji su pali u jedno selo u Poljskoj, članici NATO-a, saopštio je visoki zvaničnik američke obaveštajne službe.

Portparol poljske vlade Pjotr Miler nije potvrdio informaciju, ali je rekao da će se održati hitan sastanak najviših lidera zbog "krizne situacije".

Poljski mediji javili su da su dve osobe poginule kada su projektili pali u poljsko selo Pševodov, blizu granice s Ukrajinom.

Hitna sednica Saveta Poljske za bezbednost pošto su ruski projektili pali u selo u Poljskoj

 Poljski premijer Mateuš Moravjecki sazvao je večeras hitan sastanak Saveta za nacinalnu bezbednost, objavio je portparol vlade. 

Portparol vlade Pjotr Miler samo je rekao da je sastanak sazvan "posle tekuće krizne situacije", bez davanja dodatnih detalja, dok je Vašington saopštio da razmatra informacije medija po kojima su dva ruska projektila pala u jedno selo u Poljskoj ili na granici Pojske i Ukrajine.

Poljski mediji su javili da su dve osobe poginule kada su ruski projektili pali u poljsko selo Pševodov, blizu granice s Ukrajinom, a to je rekao i visoki zvaničnik američke obaveštajne službe. 

Američko ministarstvo odbrane razmatra informacije medija o tome da su dva ruska projektila pala u mesto u Poljskoj ili na granici sa Ukrajinom, rekao je danas portparol Pentagona.

"Za sada nemamo elemente da potvrdimo te informacije i razmatramo ih detaljno", rekao je portparo Pat Rajder. 

Poljska koja deli granicu sa Ukrajinom koju je Rusija napala krajem februara, članica je NATO-a i na njenoj teritoriji je 10.000 američkih vojnika.

Po Članu 5 Povelje Severnoatlantskog saveza, ukoliko je jedna zemlja-članica napadnuta, druge će smatrati taj čin oružanim napadom protiv svih članica NATO-a i preduzeće mere koje se ocene kao nephodne da bi pomogle napadnutoj zemlji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.