AAA

SVET | 03.02.2023 09:15 > 03.02 09:15

Si: Ubrzati uspostavljanje novog obrasca razvoja

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Si Đinping istakao je napore da se ubrza uspostavljanje novog obrasca razvoja i unapredi bezbednost i inicijativa razvoja.

Si je to rekao dok je prisustvovao drugoj grupnoj studijskoj sednici Političkog biroa CK KPK u utorak po podne, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).
On je rekao da je ubrzanje uspostavljanja novog obrasca razvoja strateška odluka za realizaciju cilja drugog stogodišnjeg plana i obezbeđivanje razvoja i bezbednosti, kao i strateški plan za preuzimanje inicijative budućeg razvoja.

"Samo ubrzavanjem uspostavljanja novog obrasca razvoja Kina može da konsoliduje temelje svoje ekonomije i unapredi bezbednost i stabilnost svog razvoja. Samo na taj način Kina može ojačati svoju snagu da opstane, da se takmiči, razvija i održi usred svih vrsta oluja i jakih vetrova kako bi osigurala da proces velikog podmlađivanja kineske nacije neće biti odložen ili prekinut i da će izgradnja Kine u veliku modernu socijalističku zemlju biti realizovana", rekao je.

Si je kazao da je još je dug put do potpunog uspostavljanja novog obrazca pozivajući na usvajanje pristupa orijentisanog na probleme i primenu sistemskog razmišljanja za rešavanje velikih problema, produbljivanje reformi i unapređenje inovacija.

"Impuls i vitalnost će biti ubrizgani u dvostruku cirkulaciju domaćeg i međunarodnog tržišta kroz nastavak reformi i otvaranja", rekao je Si.

"Kina će poboljšati mehanizme u vezi sa zaštitom prava intelektualne svojine, pristupom tržištu i fer konkurencijom kako bi negovala povoljno okruženje za sve vrste tržišnih subjekata. U cilju otvaranja na visokom nivou, posebno na institucionalnim frontovima, zemlja će doprineti visokokvalitetnom razvoju Inicijative 'Pojas i put' i aktivno učestvovati u pregovorima o globalnim ekonomskim i trgovinskim pravilima kako bi pomogla uspostavljanju otvorene, raznovrsne i stabilne svetske ekonomije", zaključio je Si.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.