AAA

SVET | 21.05.2015 16:55 > 21.05 16:56

Nikolić u Havani uručio orden Fidelu Kastru

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na kraju posete Kubi uručio je lideru kubanske revolucije Fidelu Kastru Orden Republike Srbije na lenti kojim ga je odlikovao "za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Kube".

Kako su preneli kubanski mediji, Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa Fidelom Kastrom. "Ispunio mi se san, video sam komandanta Fidela", rekao je dodajući da mu je kubanski lider obećao da orden "više neće skidati".

Posetu Kubi Nikolić je ocenio kao "fantastičnu" rekavši da je "video narod koji, kao i srpski, zna da ceni slobodu".

Predsednik Srbije u Havani se sastao sa predsednikom Kube Raulom Kastrom koji mu je uručio orden "Hose Marti", najviše kubansko odlikovanje koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci, preneli su kubanski mediji.
Nikolić je u Havani posetio i Centar za molekularnu imunologiju, kao i  Centar za genetski inženjering i biotehnologiju BioKuba Farma. On je najavio da će nakon dogovora sa predsednikom Kube Raulom Kastrom u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije stručni timovi dve vlade dogovoriti oblike saradnje u najkraćem mogućem roku.

 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.